Wednesday 10 August 2011

Cafébezoekjes en sollicitatiebrieven

Zo met vriendinnen op café gaan, sollicitatiebrieven versturen (om eerlijk te zijn 1 maar ik hoop dan ook dat het echt iets wordt), daarnaast ook nog ‘gewoon’ gaan werken en nu nog een blogje schrijven want het is weeral zo lang geleden. Een mens kan het druk hebben op een weekdag. Maar wat kunnen zo’n dagen schoon zijn!

Spartelend door de werkdag, met af en toe een helder moment om mijn sollicitatiebrief wat meer kleur te geven, die brief eindelijk buiten krijgen en de voldoening die het met zich meebrengt om iets van mijn toekomst te proberen maken, vriendinnen die enthousiast in koor roepen dat die job mij op het lijf geschreven is (bedankt daarvoor trouwens), lachen-gieren-brullen over werkhistoires en relatiethematiek maar evengoed een ernstig moment gebruiken om je hart te luchten.

Ik hoorde dan ook nog de ene tooghanger tegen de andere de opmerking maken dat er een beregrave griet aan de toog stond te bestellen, terwijl ik de enige was die daar stond…. Tijdelijk negeren die handel, maar het voorval direct uit de doeken doen wanneer ik terug neerstrijk achter ons tafeltje. En dan, waarschijnlijk het o zo herkenbare synchrone gebaar van in dit geval 3 vrouwenhoofden die ostentatief richting toog draaien!! Neu, neu, dat viel totaal niet op, die gasten (mannen kan ik ze jammer genoeg niet noemen) hebben daar niks van gemerkt…. Oh jawel dus! Maar kon ons dat iets schelen? Niet echt. 

Een dag zoals vandaag… zo heb ik ze graag.

Wednesday 3 August 2011

Neem de tijd!

Jippie! Mijn nieuw horloge, gekregen bij een Happinez-abonnement, is vandaag toegekomen!!

Eerst vond ik het een beetje jammer dat er geen cijfers of streepjes op mijn nieuwe horloge zouden staan om de tijd exacter te kunnen bepalen. Daar ben ik namelijk altijd een hevige voorstandster van geweest, wat is anders het nut van het dragen van een horloge, toch?

Maar toen ik het horloge vandaag aandeed en het opschrift "Neem de tijd" van dichtbij bekeek, begon het mij te dagen dat ik het uur helemaal niet altijd precies hoef weten. Wat kan je beter even doen stilstaan in de hectiek van elke dag dan een horloge met het opschrift "Neem de tijd"!

Nemen jullie het mij dan alsjeblief niet kwalijk als ik vanaf nu af en toe een paar minuutjes te laat ben?



Monday 1 August 2011

Zoek niet buiten jezelf naar geluk

Zoek niet buiten jezelf naar geluk.
Laat het idee los dat je het niet hebt.
Het is al aanwezig in jezelf.

- Thich Nhat Hanh-